Image
Medieföretag "swappar" kontor i centrala Stockholm.
Medieföretag "swappar" kontor i centrala Stockholm.

Medieföretag "swappar" kontor i centrala Stockholm

Uthyrning We are era AB överlåter kontor till Carla AB på officeswapp.com. Mediaföretaget we are era, som hyr lokal av Fabege på Drottninggatan 89-91 överlåter sitt kontor på 917 kvm i befintligt skick och gällande villkor till Carla, ett företag som inriktar sig helt på sälja och köpa elbilar online. Hyresgästernas behov att lämna och söka lokal visar genom matchningen på OfficeSwapps digitala marknadsplats att cirkulär ekonomi och förbättrad resurseffektivitet fungerar i praktiken. Affärens positiva miljöpåverkan bedöms till 232 600 kg CO2e.
Publicerad den 13 September 2022
Annons
Image

Nya arbetssätt med hybridarbete har förändrat we are eras lokalbehov som behöver mindre lokaler. Samtidigt har det snabbt växande Carla – som nu sitter i en Coworking-miljö, ett behov av ett eget kontor för att bygga bolaget och sin identitet.
Hållbarhetstänkande är en sammanhållande faktor för bägge hyresgästerna som tidigt registrerade sig på den nyetablerade digitala marknadsplatsen OfficeSwapp.

– Under pandemin stuvade vi snabbt om vårt arbetssätt och hela organisationen hittade väldigt rätt i hybridmodellen, vilket vi självfallet fortsatt med nu när vi är tillbaka. Detta har förändrat vårt lokalbehov och den ytan som vi inte använder blir en dyr och onödig kostnad, för att inte tala om miljöaspekten, säger Marcus Klamming CEO på we are era AB, ett av Nordens ledande influencer marketing-nätverk och ett dotterbolag inom
RTL och Bertelsmann Group.

– Vi behövde helt enkelt ett mindre kontor. Därför registrerade vi oss hos OfficeSwapp strax innan sommaren, men vi trodde inte att det skulle gå så fort. Och så klart kul att vårt kontor passar Carla så bra, fortsätter Markus.

OfficeSwapp är en plug-and-play lösning där man tydligt ser och vet vad man får. Där befintliga lokaler av hög kvalitet övertas till befintliga villkor. Samtidigt gör man något bra för miljön.

– Vi påbörjade en search efter ett eget kontor före sommaren. Utmaningen för oss var att hitta ett kontor med lagom lång bindningstid, givet att vi är i en tillväxtfas. Därför registrerade vi oss på OfficeSwapp precis innan semestrarna och vi är glada
över att vi kunde hitta en lokal som matchar vårt behov. Kontraktet vi har tagit över innebär en kortare bindningstid vilket ger oss en större flexibilitet vilket passar oss, säger Niklas Jungegård, CCO och medgrundare av Carla.

Även Fabege är positiva till "swappen".
– Som hyresvärd känns det väldigt bra när de lokaler vi anpassat för en hyresgäst även passar för en annan hyresgäst. Tillsammans bidrar vi då till att minska klimatavtrycket, vilket är en prioriterad fråga för både oss och våra kunder, berättar Charlotta Liljefors Rosell, Chef Förvaltning på Fabege.

– Vi värnar om goda och långsiktiga relationer med våra hyresgäster. Genom OfficeSwapps hjälp blev detta en win-win situation, vilket självklart glädjer oss som hyresvärd, sammanfattar Charlotta.

OfficeSwapp är en ny digital matchnings- och överlåtelsetjänst. Vi sammanför hyresgäster som vill lämna eller söka ett kontor. Ett eget kontor, inte ett kontorshotell, med full flexibilitet till ett bra pris utan risker och påslag. Som hyrs i befintligt skick till befintliga villkor. Ett enklare och billigare sätt att byta lokaler. Där ingen behöver sitta fast i kontrakt som blivit en belastning. Samtidigt som det bidrar till miljön..

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige