Image
Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter, straffas av Nasdaq Stcokholms disciplinnämnd.
Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter, straffas av Nasdaq Stcokholms disciplinnämnd. Bild: Maxfastigheter/Sebastian Sandström

Maxfastigheter får böter för dålig informationsgivning

Bolag Nasdaq Stockholms disciplinnämnd dömer Maxfastigheter till att betala ett vite motsvarande tre årsavgifter. Detta efter att bolaget brutit mot informationsreglerna.
Publicerad den 29 Maj 2019

Börsen har gjort gällande att MaxFastigheter:

# Brutit mot punkten 4.1 i Regelverket genom att pressmeddelanden angående fastighetsförvärv som bolaget genomfört saknat information om köpeskillingen för de förvärvade fastigheterna.

# Brutit mot punkten 4.1 i Regelverket genom att insiderinformation rörande flera fastighetsförvärv inte offentliggjorts så snart som möjligt.

# Brutit mot punkten 4.1 i Regelverket genom att ha offentliggjort insiderinformation selektivt.

Börsen har också gjort gällande att Maxfastigheter, mot bakgrund av de nämnda överträdelserna, inte uppfyllt kravet på erforderlig kapacitet för informationsgivning till marknaden enligt punkten 2.2.4 i regelverket.

Maxfastigheter har vidgått omständigheterna i sak men bestritt att bolaget har gjort sig skyldigt till de påstådda överträdelserna av regelverket.

Ingen av parterna har begärt muntlig förhandling. Disciplinnämnden har tagit del av handlingarna i ärendet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige