Image

Max öppnar restaurang i Mall of Scandinavia

Uthyrning Max lanserar ett helt nytt och unikt designkoncept i Mall of Scandinavia, som slår upp portarna 12 november.
Publicerad den 7 September 2015
Max blir ny hyresgäst i Mall of Scandinavia, där man lanserar ett helt nytt designkoncept. Bild: Input interiör
Max blir ny hyresgäst i Mall of Scandinavia, där man lanserar ett helt nytt designkoncept.

Max nya restaurang i Mall of Scandinavia blir en av deras största anläggningar med mycket rymd som kommer fyllas med pendlande armaturer. Totalt finns det plats för 165 gäster och för de yngre finns en lekhörna inne i restaurangen.

- Vi ser fram emot att öppna upp i Mall of Scandinavia, köpcentret kommer att bli attraktivt för många och jag tycker att det är roligt att vi lanserar en unik restaurangdesign till just denna enhet. Vi växer över hela landet, och efterfrågan på vår mat har ökat, vilket känns jättekul, säger Richard Bergfors CEO Max.

Max nya restaurang är placerad mitt i det stora mattorg som fått inspireras av elementet vatten. Lomar Arkitekter, som ritat de flesta av Max restauranger, står bakom den unika designen i samarbete med Max själva samt helhetsleverantören Input interiör som även de har ett långt samarbete med Max i ryggen. Pontus Lomar, CEO Lomar arkitekter, säger att designen är specifikt framtagen enbart för den nya restaurangen i Mall of Scandinavia. Den har anpassats helt efter köpcentrets interiör och är något helt nytt jämfört med Max tidigare designkoncept.

- I princip alla produkter är specialtillverkade för projektet, inredningen kommer nästan inte ha några räta linjer alls utan bygga på vågrörelser och naturmaterial såsom läder, trä och koppar, fortsätter Pontus Lomar.

Vidare berättar han att man som en unik detalj för just den här restaurangen har hämtat inspiration till inredningen från entréerna, vilka är inspirerade av Copacabanas exotiska stränder. Man kommer även frångå det ljusa koncept Max tidigare satsat på och istället fokusera på mörkare färger tillsammans med naturmaterial, som bambu.

Input interiör är helhetsleverantören som levererar den specialtillverkade inredningen, något Erik Lundqvist på Input interiör ser som en rolig och spännande utmaning:

- Vi har under de senaste 10 åren varit med och levererat den fasta och lösa inredningen till ett 70-tal restauranger. Att få vara med och genomföra denna restaurang som ett unikt anpassat projekt för Mall of Scandinavia är både hedrande och roligt. Det ställer stora krav på samordning och logistik på plats då både restaurang och köpcenter färdigställs parallellt. Just sådana här projekt är extra roliga att ta sig an.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige