Image

Mats Sterner ny vd för Landic Property i Sverige

KARRIÄR Mats Sterner är ny vd för Landic Property i Sverige från och med den 11 april 2008. Han kommer närmast från tjänsten som ekonomidirektör för Landic Property Sverige. Tidigare vd Tommy Sundbom går vidare inom koncernen och blir COO för Landic Property.
Publicerad den 9 April 2008

- Tommy Sundbom har byggt den svenska organisationen från noll till vad den är idag - ett mycket välfungerande företag med välskötta fastighetsportföljer över hela Sverige till ett värde av ungefär 17 miljarder kronor., säger Skarphedinn Berg Steinarsson, koncernchef för Landic Property.

- För att kunna få ytterligare utväxling på Tommys kompetens och ledarskap vill vi att han, i sin nya roll som COO, ska implementera det svenska arbetssättet även på Island och i Finland och Danmark, säger Skarphedinn Berg Steinarsson.

Mats Sterner är sedan februari 2008 anställd på Landic Property Sverige som ekonomidirektör. Innan dess arbetade han på det norska, tidigare börsnoterade fastighetsbolaget Norgani Hotels ASA som CFO. Norgani är nordens största ägare av hotellfastigheter. Mats Sterner har också under tio år varit på fastighetsbolaget Kungsleden, senast som ekonomichef samt var före det revisor på KPMG.

Mats Sterner studerade ekonomi vid Stockholms Universitet och är Certified European Financial Analyst.
- Mats Sterner är den perfekta kandidaten vad gäller att ta Landic Property Sverige till nästa nivå. Han kombinerar erfarenhet inom både ekonomi och fastigheter med ett väl utvecklat ledarskap. Han kommer att fortsätta att arbeta för att Landic Property ska vara ett av de ledande fastighetsbolagen i Sverige, säger Skarphedinn Berg Steinarsson.

- Tommy Sundbom har lagt en fantastisk grund för Landic Property Sverige. Det är redan idag ett av de större fastighetsbolagen, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Vi är väl positionerade inför framtiden med välskötta fastighetsportföljer i kombination med kompetenta och drivna medarbetare. Tillsammans kommer vi att bygga det ledande fastighetsbolaget i Sverige, säger Mats Sterner.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige