Image

Maths O säljer fastighetsaktier

EKONOMI I går efter stängningsdags mäklade Carnegie aktieposter som exakt motsvarar Maths O Sundqvists innehav i Wihlborgs. Det handlar om 4 110 220 aktier, och Wihlborgs har återköpt en miljon av aktierna.
Publicerad den 6 November 2008

Den miljon aktier som Wihlborgs har återköpt betalade bolaget 85 kronor styck för.
― Vi köper våra egna fastigheter till en implicit avkastning på nästan åtta procent, billigare fastigheter går inte att hitta någon annanstans, säger Anders Jarl, vd i Wihlborgs Fastigheter.

― En förutsättning för affären har naturligtvis varit att vi har starka nyckeltal och en betryggande likviditet, fortsätter Anders Jarl.

Vårt aktuella innehav i egna aktier uppgår efter förvärvet till 2 214 350 st. Det totala antalet aktier i Wihlborgs uppgår till 38 428 364.

De resterande dryga tre miljonerna aktierna såldes för 82 kronor styck. Hela posten motsvarar 10,7 procent av kapitalet.

I går mäklade Carnegie också en post som motsvarade Maths O Sundqvists innehav i badrumstillverkaren Svedbergs. Köpare här är Ernströmgruppen i Göteborg. Affären motsvarar sju procent av kapitalet i Svedbergs och är värd närmare 50 miljoner kronor, enligt Veckans Affärer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY