Image
Bild: Kanozi Arkitekter

Masthusen påbörjas efter nyår

Bygg Diligentia har tagit beslut om att påbörja det första kontorshuset i Masthusen i Malmö. Det handlar om ett 6 000 kvadratmeter stort kontorshus. Första inflyttning ska kunna ske under hösten 2013.
Publicerad den 29 November 2011
Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter.

Masthusens första etapp kommer att ligga i anslutning till Ica Maxi och ett nytt, levande stadsdelstorg. Kontorshuset innefattar cirka 6 000 kvadratmeter kontorslokaler samt 1 800 kvadratmeter service och butiker fördelade på sex våningar.

- Det känns fantastiskt att få påbörja uppbyggnaden av vår nya stadsmiljö på riktigt. Våra förväntningar på byggnaden, och Masthusen i övrigt, är högt ställda. Vi för redan långt gångna diskussioner med ett flertal potentiella hyresgäster, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef Malmö på Diligentia.

Det är inte bara Masthusen som stadsmiljö som kommer att få en gedigen miljöprägel. Även de individuella byggnaderna kommer att få separata klassningar enligt det internationella miljöklassningssystemet Breeam Commercial, som är ett av de mest omfattande systemen på marknaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige