Image
Telge Hovsjö säljer till Månsbro Fastigheter.
Telge Hovsjö säljer till Månsbro Fastigheter. Bild: Telge Hovsjö

Månsbro köper stort av kommunen i Södertälje

Transaktioner Kommunala Telge Hovsjö säljer 786 lägenheter och radhus i stadsdelen Hovsjö till Månsbro Fastigheter, som idag äger fastigheter i Hovsjö och i Södertälje och som har ett långsiktigt och socialt engagemang i området.
Publicerad den 1 Oktober 2019

Kommunfullmäktige fattade beslutet på måndagen.

– Vi har ställt höga krav på köparen och vi ser att Månsbro Fastigheter lever upp till dem, säger Yilmaz Kerimo, ordförande i Telge Hovsjö (S).

– Bolaget är en stabil, långsiktig och ansvarsfull hyresvärd med god ekonomi som redan äger fastigheter och är engagerade i Hovsjö. Vi hade flera spekulanter och vi har gjort en samlad bedömning att den här hyresvärden är bäst lämpad ur flera perspektiv, inte minst för Södertäljes utveckling. Vi ser fram emot att tillsammans med Månsbro Fastigheter verka för Hovsjös framtid.

Även efter försäljningen kommer Telge Hovsjö vara en betydande fastighetsägare i Hovsjö och ta ett stort ansvar för stadsdelen. Fokus kommer fortsatt att vara att ta ansvar för Södertäljes bostadsmarknad genom att bygga nytt och utöka antalet bostäder, men också att samverka med andra fastighetsägare för att öka tryggheten och trivseln i området.

Månsbro Fastigheter AB är moderbolag i en koncern som ägs i sin helhet av Per-Axel och Lars-Åke Månsson. Bolaget äger fastigheter i centrala Stockholm och i Södertälje. Beståndet utgörs av kommersiella fastigheter och hyresfastigheter.

– Vi är uppvuxna i Södertälje och förutom fastighetsägande har vi ett gediget engagemang i kommunen. Vårt mål är att bedriva en mycket långsiktig fastighetsförvaltning i Hovsjö. Vi har erfarenhet och teknisk kunskap om hur fastigheterna fungerar och hur vi långsiktigt ska förvalta dessa för att skapa gemenskap och trivsel, säger Lars-Åke Månsson på Månsbro Fastigheter.
Tillträde för den nya ägaren är planerat till den 31 januari 2020.

Affären gäller sex fastigheter som innefattar:
Kvarstavägen 1–95
Granövägen 1–13, 14–29, 31, 64–77 och 115–146
Grönkvist gränd 19, 21–34, 36, 38 och 40
Gröndalsvägen 4, 16, 20 och 62

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så högt belånade är fastighetsbjässarna

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på branschens högst belånade bolag efter årets andra kvartal.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY