Image

Malmö stad säljer mark till Svedala kommun

Transaktioner Malmö stad säljer ett drygt 40 hektar stort markområde längs med Malmövägen i Bara till Svedala kommun för 25 miljoner kronor. Syftet med försäljningen är att ge Svedala kommun möjligheter att utveckla Bara tätort.
Publicerad den 24 Januari 2018

Malmö stads tekniska nämnd har godkänt försäljning av delar av fastigheten Svedala Värby 61:1 efter önskemål från Svedala kommun om att få köpa delar av Malmö stads markinnehav i grannkommunen.

– Vi säljer marken för att ge Svedala kommun möjlighet att utveckla Bara söder om Malmövägen. Malmö stad har själv inte för avsikt att exploatera mark i Svedala och bostäder behövs i alla kommuner, säger Monica Johansson, Malmö stads fastighetsdirektör.

Markområdet som Svedala kommun önskat för utveckling av Bara tätort är beläget direkt söder om väg 841, Malmövägen i Bara. Det omfattar 40,4 hektar, varav cirka 36 hektar i dagsläget utgörs av åkermark och resterande yta i huvudsak av allmän väg. Marken har tillhört Malmö stad sedan 1970, då stora delar av godset Torup med Bokskogen förvärvades som rekreationsområde för Malmöborna.

– Även om Bara ligger utanför Malmös kommungräns är byn en viktig pendlingsort för många som arbetar i Malmö. Jag gläds åt att samhället utvecklas och växer. Beslutet att sälja tomten till Svedala kommun gör att vi stärker framväxten av en av landets hetaste arbetsmarknadsregioner ytterligare, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande.

Köpeskillingen om 25 miljoner kronor har fastställts genom en av fastighetskontoret i Malmö stad genomförd värdering av marken.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige