Image
Malmö Cityfastigheter förvärvar anrik fastighet på Norra Vallgatan.
Malmö Cityfastigheter förvärvar anrik fastighet på Norra Vallgatan. Bild: Malmö Cityfastigheter

Malmö Cityfastigheter förvärvar anrik fastighet på Norra Vallgatan

Transaktioner Malmö Cityfastigheter förvärvar ytterligare en fastighet på A-läge, mittemot Malmö Live. Förvärvet av Skepparen 24 innebär att Malmö Cityfastigheter äger åtta fastigheter längs med Norra Vallgatan. Skepparen 24 består av fem sammanhängande huskroppar och är fullt uthyrd till hotellverksamhet, Hotell Royal.
Publicerad den 7 December 2021

Byggnaderna har varierande åldrar där den äldsta delen är byggd innan år 1929 medan den nyare delen är ifrån 2004. Två av huskropparna ligger ut med Norra Vallgatan och tre av dessa vätter mot Västergatan. Den totala uthyrningsbara ytan om 1 850 kvadratmeter innefattar 50 hotellrum, konferens, restaurang, bar samt relaxavdelning. Hotellet samarbetar med Best Western.
– Genom förvärvet fortsätter vi att arbeta, utifrån vår långsiktiga strategi, med att skapa ett starkare och mer hållbart Malmö city. Fastigheten blir ett spännande kulturistiskt komplement till vårt befintliga fastighetsbestånd, säger Christoffer Persson, vd för Malmö Cityfastigheter AB.
– Vi är glada över att kunna lämna över fastigheten till en långsiktig ägare som också delar vårt starka fokus på hållbarhet. Vi har varit mycket imponerade av vår hotelloperatör som trots de utmaningar som hotellbranschen haft under senare tid, ändå lyckats hålla en hög beläggningsgrad och servicenivå. Vår övertygelse är att Malmö Cityfastigheter tillsammans med hotelloperatören kommer fortsätta utvecklingsarbetet med fastigheten och hotellrörelsen på ett lyckosamt sätt, säger Olof Rämsell, Landia AB.
– Vi ser fram emot att förvalta dessa byggnader på lång sikt och bevara dess starka arkitektoniska karaktär. Vi strävar efter att bidra till en attraktiv stadskärna genom att skapa långsiktiga mötesplatser och flöden, säger Christoffer Persson, vd för Malmö Cityfastigheter AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY