Image
Malin Söderman.
Malin Söderman. Bild: Stockholms Studentbostäder

Malin Söderman ny projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder

Bolag Malin Söderman börjar i maj som ny chef för avdelningen projekt och teknik hos Stockholms studentbostäder. Hon kommer närmast från tjänsten som distriktschef på Peab bostad.
Publicerad den 17 Februari 2020

Som projekt- och teknikchef hos Stockholms studentbostäder kommer Malin att vara ansvarig över både nyproduktion och förädling av Stockholms studentbostäders befintliga bestånd. Stockholms studentbostäder är inne i en stark utvecklingsresa, bland annat byggs 800 nya bostäder på Lappkärrsberget på vägen mot målet att nå över 10 000 bostäder i beståndet de närmaste åren. Malin har lång och bred erfarenhet av fastighets- och bostadsbranschen och Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder, ser positivt på rekryteringen.
– Malin har stor erfarenhet av både projekt, teknik och entreprenader. Att hon också har erfarenhet inom förvaltning tycker vi är väldigt positivt. Malin kommer vara en viktig kugge i hur, var och vad vi bygger när vi nu arbetar för att utöka vårt bestånd och hon kommer också arbeta med den spännande utmaningen att förädla vårt befintliga bestånd, säger Ingrid Gyllfors.

Malin Söderman har en bakgrund som bland annat innefattar rollen som förvaltningschef i Sigtuna kommun och regionchef på Rikshem.
– Utöver Malins erfarenhet är hon också en jättebra person med ett gott ledarskap och en stor kreativitet. Vi tror också att hon kommer att bidra mycket med sitt affärsfokus som i förlängningen kommer studenterna till gagn, säger Ingrid.
– "Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid" – för mig är det en vision fylld av passion och långsiktighet. Det gjorde att valet var lätt för mig när möjligheten gavs. Jag ser med spänning fram emot att vara i ett sammanhang där man hela tiden blir utmanad av nya generationer studenter och jag ser fram emot att tillsammans med alla på Stockholms studentbostäder göra mitt yttersta för att skapa både dagens och morgondagens mest inspirerande boenden, avslutar Malin Söderman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige