Image

Mäklarstatistik: Små prisrörelser i oktober

Bostäder Den senaste månaden mäter Svensk Mäklarstatistik oförändrade villa- och bostadsrättspriser sett till riket som helhet. Årsnedgången för villor är nu -1% och -4% för bostadsrätter. Med 16 000 bostadsförsäljningar under oktober är omsättningstakten högre än både maj och september.
Publicerad den 5 November 2018

Bostadsrätter:
- Försäljningarna i oktober visar överlag små eller inga prisrörelser. Undantaget är Stor-Malmö där priserna gått ned med -2% samtidigt som de centrala delarna var oförändrade. Vi noterar också en uppgång på +1% i Stor-Stockholm och en nedgång med -1% i centrala Göteborg. Sett till 12 månader har priserna i Stor-Stockholm minskat med -4%, i Stor-Göteborg med -3% och i Stor-Malmö -1% säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villor:
- Liksom i riket som helhet stod villapriserna stilla i storstadsområdena med undantag av Stockholm där de sjunkit med +1%. Årstakten i Stockholm är nu -7%, i Göteborg -3% medan villapriserna i Malmö nu ökat med +1% senaste året säger Per-Arne Sandegren.

Marknaden:
- Oktober är en av de intensivaste månaderna på bostadsmarknaden med många försäljningar och detta år var inget undantag. Detta år överträffar oktober både maj och september som annars brukar få toppnoteringen. Under månaden rapporterades drygt 16.000 försäljningar av villor och bostadsrätter, säger Per-Arne Sandegren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY