Image
Per-Arne Sandegren
Per-Arne Sandegren Bild: Svensk Mäklarstatistik

Mäklarstatistik: Bred uppgång för bostadsrätter och något uppåt på villamarknaden

Bostäder Under februari ökade priserna på bostadsrätter med två procent i riket och villapriserna ökade med en procent. Årstakten fortsätter att öka och ligger nu på nio procent för bostadsrätter och sex procent för villor. Även antalet sålda bostäder ökar jämfört med för ett år sedan. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.
Publicerad den 10 Mars 2020

– Liksom i riket ökade bostadsrättspriserna i Stor-Stockholm med två procent den senaste månaden. I samtliga rapporterade innerstadsområden ökade priserna med en procent. Samma ökning som i Stor-Göteborg. I Stor-Malmö var priserna oförändrade. Årstakten är som högst i Stor-Stockholm där den ligger på nio procent, lägst i centrala Göteborg med sex procent, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

– För villor i Stor-Stockholm ökade priserna med en procent senaste månaden medan de var oförändrade i Göteborgs- och Malmöområdet. Årstakterna varierar, högst är de i Malmö med sju procent och lägst på fyra procent i Göteborgsområdet, säger Per-Arne Sandegren.

– Antalet försäljningar fortsätter att ligga på höga nivåer. Totalt såldes 9 700 bostadsrätter under februari vilket är 1 000 fler jämfört med samma månad förra året. Även antal sålda villor ökade något, från 3 900 år 2020 mot 3 600 under februari 2019. Totalt en ökning på drygt tio procent vilket också gäller om vi jämför januari 2019 mot 2020 säger Per-Arne Sandegren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY