Image
Magnus Nordholm återvänder till Heimstaden från ägarbolaget Fredensborg.
Magnus Nordholm återvänder till Heimstaden från ägarbolaget Fredensborg. Bild: Heimstaden / Lasse Åkerström

Magnus Nordholm återvänder – leder samarbetet med institutionella investerare

Bolag Magnus Nordholm återvänder till Heimstaden för att leda samarbetet med institutionella investerare.
Publicerad den 7 Januari 2020

Magnus Nordholm har varit vd för Fredensborg sedan januari 2019, men som följd av Heimstadens internationella expansion kommer han att tillbringa all sin tid i Heimstaden framöver.
– Magnus blir från och med idag vice verkställande direktör för Heimstaden med ansvar för Equity, Partners och M&A och jag återgår till rollen som vd för Fredensborg. I dag är Norge en liten del av vår verksamhet. Vår tillväxt sker i andra europeiska länder och det viktigaste som Magnus kan göra framöver är att arbeta med Heimstadens internationella expansion med fokus på kapital, samarbete med institutionella partners och allmän M&A tillsammans med CIO, Christian Fladeland. Från april kommer Magnus att dela upp sin tid mellan Malmö och nya kontor för vår investeringsverksamhet i Köpenhamn, säger Fredensborgs ägare och ordförande Ivar Tollefsen.
– Ivar och jag har arbetat nära i tolv år och vi fördelar uppgifterna kontinuerligt utifrån vad vi tror att företagen behöver och vad som fungerar bäst i organisationerna . Heimstaden är ett företag i stark tillväxt, och det är naturligt för mig att spendera större delen av min tid på att förverkliga företagets internationella ambitioner, säger Magnus Nordholm.
– Vi har ett starkt ledarskapsteam med en platt organisationsstruktur som utvecklar Fredensborg och affärsområdena tillsammans, fortsätter Ivar Tollefsen.

Heimstaden är marknadsledande i de tre skandinaviska länderna, den tredje största privata husägare i Nederländerna och har en mindre portfölj i Berlin. Trots god tillväxt har företaget kontinuerligt förbättrat sin finansiella ställning genom att tillhandahålla betydande eget kapital. Dotterbolaget Heimstaden Bostad AB har idag ett BBB-betyg hos Standard & Poors med positive outlook.
– Vi arbetar målmedvetet för att stärka vår portfölj av hem där vi kan äga hela värdekedjan och för att bygga en operativ plattform i världsklass för att betjäna våra kunder genom vårt "Friendly Homes"-koncept. Heimstadens finansiella och operativa styrka ger en bra grund för värdetillväxt i framtiden, fortsätter Magnus Nordholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY