Image
CBRE IM köper Ursviks torn.
CBRE IM köper Ursviks torn. Bild: Lindberg Stenberg Arkitekter

Magnolia säljer Ursviks torn till CBRE IM

Transaktioner Magnolia Bostad säljer Ursviks torn som kommer att rymma 177 bostäder om cirka 10 500 kvadratmeter BTA samt cirka 350 kvadratmeter BTA för lokaler. Köparen är CBRE Investment Management (CBRE IM).
Publicerad den 22 December 2021

Försäljningen sker som en bolagsaffär och avser fastigheten Sundbyberg 2:187. Fastigheten har lagakraftvunnen detaljplan och byggnation beräknas kunna påbörjas under andra kvartalet 2022. Totalentreprenadavtal är tecknat och byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till inflyttning.
– Det känns väldigt bra att vidga vårt samarbete med CBRE IM genom ytterligare 177 bostäder utöver de 200 bostäder de tidigare köpt och som för närvarande håller på att byggas. Totalt utvecklar vi nu cirka 750 bostäder i Ursvik, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Ursviks Torn kommer att bestå av en höghusbyggnad på 14 våningar, tre lägre byggnader som sträcker sig från två till sju våningar över marken, 67 parkeringsplatser och ett antal lokaler. Lägenheterna kommer att ha hög standard och utgöras av 1–4 rok, med en genomsnittlig lägenhetsstorlek på 45,7 kvadratmeter. Projektet är ritat av Lindberg Stenberg Arkitekter.

Under de senaste åren har Ursvik varit ett av de största stadsutvecklingsområdena i Stockholm. Ursvik gränsar direkt till Stockholms kommun i norr och nordväst, Solna kommun i öster och Enköpingsvägen med ett omfattande kommersiellt erbjudande i söder. Naturreservaten Järvafältet och Igelbäcken ligger i omedelbar närhet och erbjuder rekreationsområden. Efter slutförandet av de sista faserna av utvecklingen kommer hela området att vara sammankopplat och förvandlats till en stadsdel med grönska, ett lokalt torg, och andra typer av tjänster och bekvämligheter. Motorväg E18 är direkt tillgänglig från området som även har närhet till allmänna transporter.

Säljrådgivare till Magnolia Bostad har varit fastighetskonsultbolaget CBRE.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige