Image

Magnolia säljer i Norrköping och Kungsängen

Transaktioner SEB:s fastighetsfond Domestica II förvärvar 401 hyresbostäder under uppförande i centrala Norrköping och Kungsängen av Magnolia Bostad. NCC bygger bostäderna som är klara för inflyttning 2016.
Publicerad den 16 Oktober 2014

Magnolia Bostads nyproduktion i Kungsängen omfattar totalt 133 moderna hyreslägenheter, med en total boyta på över 7 800 kvadratmeter. I Norrköping uppförs 268 hyresrätter med en boyta på 16 600 kvadratmeter. Husens moderna design i kombination med väldisponerade och yteffektiva lägenheter blir ett viktigt tillskott i de båda orterna.

– Med den här affären får våra omsorgsfullt utvecklade hyresbostäder en långsiktig och stark ägare i Domestica II. Vi strävar mot att fortsätta utveckla vårt samarbete, säger Andreas Rutili, vd på Magnolia Bostad.

Bostäderna utvecklas med stort fokus på hållbarhet och energieffektivitet, som med sin låga energiförbrukning ligger betydligt under normen. Genomgående slitstarka och kvalitativa material skapar bostäder som är långsiktigt hållbara för både fastighetsägare och boende. För att uppmuntra till miljövänligare resande kommer vi att utrusta husen med bland annat tidtabeller som visar avgångar i realtid för närliggande kollektivtrafik.

– Det är glädjande att kunna förvärva en så stor volym hållbara bostäder och vi hoppas kunna fortsätta att genomföra liknande förvärv i lägen med stark underliggande efterfrågan, säger Richard Gavel, Portföljförvaltare på Domestica II, SEB Real Estate.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige