Image

Magnolia säljer 130 lägenheter i Södertälje

Transaktioner Magnolia Bostad säljer etapp två av projektet Sländan i centrala Södertälje omfattande cirka 130 lägenheter.
Publicerad den 3 April 2017
Annons
Image

Försäljningen avser del av fastigheten Sländan 7 och fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 245 miljoner kronor.

Projektet Sländan utgörs av tre etapper, varav etapp två nu har avyttrats. Etapp ett, bestående av cirka 445 bostäder, såldes till SPP Fastigheter i samband med att Magnolia Bostad förvärvade fastigheten i maj 2016.

Köpare är Viva Bostad Sländan AB och inflytt är planerad till 2019. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet hela vägen fram till dess att bostäderna är klara för inflyttning.

Andreas Rutili, som ingår i Magnolia Bostads styrelse, har ett indirekt ägarintresse i Viva Bostad Sländan AB, men inte bestämmande inflytande. Andreas Rutili har inte deltagit i styrelsens hantering av affären. Försäljningen har föregåtts av sedvanlig försäljningsprocess och styrelsen har därtill inhämtat externa värderingsutlåtanden för att säkerställa att affären sker till marknadsmässiga villkor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikerns dystra prognos: "Ingen lättnad i sikte för fastighetsbolagen"

Bolag Onsdagen var ytterligare en tung börsdag för fastighetsbolagen men trots att sektorn har sjunkit med drygt 45 procent sedan årsskiftet tror inte Handelsbanken att botten är nådd. För Fastighetssverige berättar analytikern Johan Edberg mer om de stora orosmolnen för fastighetsbolagen, varför han tycker det är för tidigt att prata om någon vändning för branschen och hur stor konkursrisken är inom sektorns bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige