Image
Karlstad.
Karlstad. Bild: Karlstad Kommun

Magnolia köper mark i Karlstad av Coop Värmland

Transaktioner Under det senaste året har Löfberg Fastigheter, Magnolia Bostad och Riksbyggen köpt mark av Coop Värmland på Tullholmen i Karlstad. Nu står det klart att Magnolia Bostad förvärvar ytterligare mark som möjliggör byggnation av bostäder motsvarande 28 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 April 2020

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Det vackra läget vid Tullholmsviken ger goda möjligheter att utveckla en ny och intressant stadsdel. Totalt handlar det om 58 000 kvadratmeter mark där rivningsarbetet redan har inletts och kommit en bra bit på väg.
– Vi är mycket intresserade av att utveckla boenden i Karlstad och är glada över att nu teckna förvärv av ytterligare mark av Coop Värmland, säger Magnus Ericsson, regionchef mitt på Magnolia Bostad.

Parterna har kommit överens om att inte kommentera köpeskillingen. Detaljplanen för området beräknas antas och vinna lagakraft under det andra kvartalet 2020. Efter försäljningen till Magnolia återstår endast den Q-märkta Bageribyggnaden, där ambitionen är att teckna avtal innan sommaren 2020.
– Det känns fantastiskt att det varit så stort intresse för marken på Tullholmen och att vi nu genomfört ytterligare en försäljning till Magnolia Bostad, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander.

Svefa och DLA Piper har varit Coop Värmlands rådgivare och Wistrand har bistått Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige