Image
Fredrik Lidjan.
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar JV i Åkersberga

Transaktioner Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar ett joint venture med syfte att gemensamt utveckla cirka 150 000 kvadratmeter BTA bostäder i det havsnära området Näsängen i Åkersberga, Österåker kommun.
Publicerad den 30 Augusti 2019

Förvärvet avser delar av fastigheterna Näs 7:1, Näs 7:3 samt Näs 7:5 och sker som en bolagsaffär. Säljaren är Näsängen Utveckling AB som samägs av ett antal fastighetsaktörer.

Näsängen planeras bestå av flerbostadshus, rad- och kedjehus samt friliggande villor i typisk småstadskaraktär. Utöver bostäder planeras även för service i form av butiker och restauranger samt förskolor, skola och eventuellt vårdboende. Vid utvecklingen av den nya stadsdelen kommer stort fokus att ligga på allmänna ytor så som gator, torg och parker.

En detaljplaneprocess har tidigare drivits men detaljplanen blev under 2019 upphävd i Mark- och Miljödomstolen. Då Näsängen är naturskönt och beläget vid havet är det viktigt att vid utveckling av området ta hänsyn till detta. Det nybildade JV-bolaget kommer tillsammans med Österåker kommun fortsätta att driva en omarbetad detaljplan.

– Det är mycket glädjande att fortsätta vårt samarbete med Heimstaden Bostad och vi ser stort värde i att kombinera våra styrkor och kompetenser i ett område med så stor potential som Näsängen. Vi har en gemensam ambition att utveckla en hållbar stadsdel delvis byggd i trä med fokus på sociala ytor, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Magnolia Bostad kommer tillsammans med Heimstaden Bostad utveckla och driva projektet för långsiktig förvaltning. Förvärvet är villkorat av att detaljplan vinner laga kraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige