Image
Magnolia köper ut JV-partner i Partille.
Magnolia köper ut JV-partner i Partille. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad köper ut JV-partner i Partille

Transaktioner Magnolia Bostad köper resterande del av fastigheten Partille 11:61 med lagakraftvunnen detaljplan i den nya stadsdelen Partille Port. På fastigheten planeras cirka 200 bostäder om 12 300 kvadratmeter BTA samt 3 000 kvadratmeter BTA handel och underliggande garage.
Publicerad den 23 December 2019

Magnolia Bostad ägde sedan tidigare hälften av fastigheten som var planerad för 54 vårdboenden med handel i bottenvåningen. Nu förvärvar Magnolia resterande del av fastigheten och planerar i stället för vårdboenden att utveckla cirka 200 bostäder. Utöver bostäderna utvecklar Magnolia i bottenvåningen en handelslokal med ett långsiktigt hyresavtal. Förvärvet sker som en bolagsaffär. Fastigheten ligger i Partille Port som är ett nytt stadsutvecklingsprojekt i hjärtat av förstaden Partille, strax öster om Göteborg.

– Det är glädjande att vi nu planerar attraktiva bostäder med närliggande handel i detta nya levande bostadsområde bara 15 minuter från Göteborgs centrum, säger Niklas Ohldin, regionchef Väst på Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY