Image
Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping.
Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping. Bild: Magnolia/Liljewall arkitekter

Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping

Transaktioner Magnolia Bostad har sålt 189 hyresbostäder i Lillsidan, centrala Enköping till Mästerbo Fastighets AB som är samägt av Estea och CBRE Global Investors. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 435 miljoner kronor.
Publicerad den 15 September 2021

Försäljningen sker som en bolagsaffär och avser fastigheterna Enköping Lillsidan 5:7 och Enköping Lillsidan 5:8. Projektet har byggstartats och består av flerbostadshus i två kvarter, varav det ena byggs ovanpå en dagligvarubutik. Totalentreprenadavtal är tecknat med ByggPartner och byggnaderna kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver. Husen är ritade av Liljewall Arkitekter. Inflyttning är beräknad att ske i etapper under 2023–2024. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till färdigställande.

Området har ett mycket attraktivt läge med närhet till Enköping centrum och kommer att genomgå en totalomvandling till en ny attraktiv stadsdel. Genom denna nya stadsdel kommer Enköpings citykärna expandera på ett naturligt och trivsamt sätt.
– Vi är mycket glada över att få vara med och utveckla denna nya stadsdel med moderna och välplanerade bostäder åt Mästerbo Fastighets AB. Deras koncept att äga och förvalta fastigheter med högt ställda krav på långsiktig hållbarhet stämmer mycket väl med Magnolia Bostads värderingar och arbetssätt", säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad

Wigge & Partners samt JLL har agerat rådgivare åt Magnolia Bostad.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan fastighetsbolagen hjälpa våldsutsatta kvinnor

Bolag K-Fastigheter var först. Nu har Olov Lindgren, Slättö, Sveaviken, Magnolia Bostad och Holmströmgruppen anslutit – tillsammans med stiftelsen Her House får våldsutsatta kvinnor förtur i lägenhetsköerna. – De flesta fastighetsbolagen reagerar på samma sätt; när de förstår att behovet är så stort är det en självklarhet för dem att hjälpa till, säger Lovisa Löwenborg, en av stiftelsens grundare, som hoppas att kommuner och även banker kan ta in den här delen av social hållbarhet i sina parametrar i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY