Image

Magnentus köper mer i Norrköping

Transaktioner Magnentus AB förstärker sin position i området kring M-Kvarteren och Hospitalsgatan i Gamla Stan genom förvärv av resterande delen av kvarteret Skeppet i centrala Norrköping.
Publicerad den 23 Oktober 2014

Magnentus köper fastigheten kvarteret Skeppet 13 vid Nya Torget i centrala Norrköping av Wikowia VSO AB.

Genom förvärvet stärks Magnentus närvaro ytterligare i den del av Norrköpings innerstad som bolaget sedan tidigare har ett starkt fäste i. Genom detta förvärv äger nu Magnentus hela kvarteret Skeppet.

Fastigheten ligger vid Nya Torget, alltså i samma kvarter som Magnentus Building som förvärvades 2013, och omfattar totalt cirka 4 000 kvadratmeter bostäder, kontor, butik, restaurang och en livsmedelsaffär, Coop Saluhallen.

- Magnentus får ett välkommet tillskott i fastighetsportföljen med ytterligare en mycket centralt belägen fastighet i den del av innerstaden vi vill växa, säger Magnus Malm på Magnentus AB.

- Det finns en stark efterfrågan på både bostäder och lokaler i detta område och vi ser fram emot att utveckla fastigheten på det sätt vi önskar. Fastigheten består av en bostadsdel, byggt år 2000 med 13 bostadslägenheter i allra bästa skick och standard, kontor, butik, restaurang och Coop Saluhallen. Saluhallen byggdes kring sekelskiftet. Hela fastigheten är i mycket gott skick med stabila hyresgäster och dessutom ingår en byggrätt i kvarteret som framöver kommer att bli värdefull. I dagsläget planerar vi parkeringsplatser på denna tomt, säger Magnus Malm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige