Image
Lysande bilhall i glas – nytt landmärke i Umeå.
Lysande bilhall i glas – nytt landmärke i Umeå. Bild: Johnels & Moberg Arkitekter.

Lysande bilhall i glas – nytt landmärke i Umeå

Bygg/Arkitektur Bilfastigheter Umeå uppför en exklusiv bilhall i glas för Bilbolaget vid Umeås södra infart. NCC har fått byggordern, värd 22 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Augusti 2014

- Umeå är en stad i tillväxt och det är spännande att bidra till den med en stor ny bilhall intill vår nuvarande. Den blir ett nytt landmärke och får även en inbjudande miljö, säger Bilbolagets vd Ylva Andersson.

Bilbolaget finns i åtta städer i nordvästra Sverige och bilhallen på Teg i Umeå är den största av dem. Nu bygger NCC en ny hall på 980 kvadratmeter vilket fördubblar Bilbolagets ytor för försäljning av personbilar.

Den nya hallen utformas enligt Volvos varumärkeskoncept med en exklusiv glasfasad, delvis frostad, där nya bilar presenteras i upplysta glasboxar. Förutom bilar inreds hallens med en ombonad marknadsplats i mitten med soffor och café, där olika utrustning och tillval visas.

- NCC har byggt flera hallar i Sverige enligt bilmärkens koncept och vi är glada att nu få bygga Bilbolagets första koncepthall. Vi gör även om delar av den befintliga hallen för att kunna knyta ihop den med den nya byggnaden, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC i Umeå.

I nuvarande bilhall skapas mer utrymme för försäljning av Renault och Dacia som Bilbolaget i Umeå också säljer. NCC bygger om 310 kvadratmeter av befintlig bilhall och 75 kvadratmeter av verkstaden. NCC lägger ny asfalt på parkeringen och installerar ny utebelysning i form av pelare.

NCC arbete har startat i augusti och beräknas vara klart i slutet av april 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige