Image

Lyckat år för Svensk Fastighetsrådgivning

Bolag Svensk Fastighetsrådgivning avslutar 2016 med att förmedla LGRJ-beståndet – med 100 lägenheter – i Trollhättan och Vänersborg.
Publicerad den 28 December 2016
Oscar Olofsson. Bild: Svensk Fastighetsrådgivning
Oscar Olofsson. Reine Arvidsson. Bild: Svensk Fastighetsrådgivning
Reine Arvidsson.

Köpare är olika lokala fastighetsägare. Snittyielden beräknas till 4,25-4,5 procent.

- Beståndet blev styckat i delar då det visade sig generera högre fastighetsvärde än den samlade portföljen. Alltså såg vi i det fallet ingen portföljpremie, vilket överlag annars idag är gällande, säger Oscar Olofsson som driver Svensk Fastighetsrådgivning tillsammans med Reine Arvidsson.

Svensk Fastighetsrådgivning fokuserar på Trestadsområdet och har under året genomfört transaktioner för cirka 750 miljoner kronor, att jämföra med 300 miljoner kronor under 2015.

- Vi har ytterligare cirka 150 miljoner i pipen, affärer som förmodligen kommer att genomföras i januari, säger Oscar Olofsson.

- Vi har valt att fokusera på Trestad med omnejd fullt ut. Vi får en del förfrågningar från Göteborgsområdet, främst ifrån Reines kontakter sedan hans tid dryga 20 år på den marknaden, men har valt att begränsa oss till vårt närområde, där vi själva bor och såldes har god kännedom om. Med det sagt har vi gjort vissa utsvävningar, bland annat genomförde vi en transaktion av ett fastighetsbestånd i Skövde om dryga 100 lägenheter där fastighetsägaren via dennes skatterådgivare önskade vår hjälp.

Reine Arvidsson:
- Vi ser ett behov av kvalificerad fastighetsrådgivning i närområdet Uddevalla/Trollhättan/Vänersborg och tror att god rådgivning kombinerat med kunskap om hårdvaran - byggnaderna och området - gör att vi har fått bra snurr på verksamheten och en mycket god respons från marknaden.

- I år har vi gjort några särskilt roliga affärer. Förmedlingen av familjen Kastengs fastigheter i centrala Trollhättan, vilken föregåtts av en lång utredning, var en mycket intressant affär med gott resultat, det var också roligt att få förtroendet att genomföra transaktionen av Lysekilsbostäders fastigheter på Fridhem, samt en större försäljning av ett höglager på Kuröd i Uddevalla. Vi sålde också med gott resultat en portfölj med centrumfastigheter åt Severinssons fastighetsförvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige