Image
Som första hyresvärd i Sverige inför nu Lundbergs Fastigheter grönt elavtal som en del av hyreskontraktet.
Som första hyresvärd i Sverige inför nu Lundbergs Fastigheter grönt elavtal som en del av hyreskontraktet. Bild: Lundbergs

Lundbergs: Gröna elavtal till alla nya bostadshyresgäster

Energi/miljö Som första hyresvärd i Sverige inför nu Lundbergs Fastigheter grönt elavtal som en del av hyreskontraktet. Från och med den 15 september förbinder sig alla bostadshyresgäster hos Lundbergs Fastigheter till att teckna ett förnybart el-abonnemang när man skriver på ett nytt hyreskontrakt.
Publicerad den 6 Oktober 2021

I slutet av 2020 tog Lundbergs Fastigheter ett viktigt och avgörande beslut om att bli klimatneutrala till 2030. Målet omfattar hela värdekedjan, från hyresgäster till leverantörer och medarbetare. Som ett led i det arbetat tar nu bolaget ytterligare ett steg när det gäller att få bostadshyresgäster att välja förnybar el.

– Omkring 40 procent av våra koldioxidutsläpp inom bostadsförvaltningen kommer från hyresgästers el-abonnemang som inte är förnybara. Om vi kan få alla våra ca 8 000 bostadshyresgäster att agera på ett hållbart sätt så skapar vi tillsammans väldigt stor klimatnytta, säger Johan Sandborgh, hållbarhetschef, Lundbergs Fastigheter.

– Vi har fått väldigt fin respons från våra hyresgäster och för de allra flesta är det här en självklarhet. Att öka medvetenheten och kunskapen är en viktig del i att hjälpa människor att leva mer hållbart. Vi hoppas att vi kan inspirera även andra bolag att involvera kunderna i sitt hållbarhetsarbete.

Hyresgästföreningen är informerade om införandet av Grönt elavtal som en del av hyreskontraktet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige