Image

Lönnbacken håller takten

Bolag För knappt ett år sedan bildades Lönnbacken Fastigheter av AI Pension, Alecta och Svenska kyrkans pensionskassa. Målsättningen var att bygga upp en portfölj om två miljarder kronor inom tre år. Ett mål som håller. - Vi är en god bit på väg, säger Lönnbackens vd Magnus Edlund.
Publicerad den 4 April 2011

Lönnbackens affärsidé är att förvärva, förvalta och aktivt utveckla äldreboendefastigheter i två geografiska områden; Mellansverige och Södra Sverige.

Enligt bolagets vd Magnus Edlund har man redan gjort en hel del affärer, plus att man har flera på gång.

- Vi ser väldigt positivt på att uppfylla vår ambition att bygga upp ett bestånd om cirka två miljarder kronor inom ett par år från i dag, säger Magnus Edlund.

Han vill i nuläget inte gå närmare in på exakt vad man köpt eller vad man tittar på, men säger att det rör sig om såväl färdiga förvaltningsfastigheter som utvecklingsprojekt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige