Image
Bild: Logicenters

Logicenters och Kilenkrysset i gemensamt jätteprojekt

Bolag Bygger vad som ska bli den största logistikparken norr om Stockholm.
Publicerad den 8 Januari 2019

Efter flera gemensamma projekt storsatsar Logicenters och Kilenkrysset nu tillsammans utanför Bålsta i Håbo kommun. En helt ny logistikpark ska
utvecklas och planeras nu bli det största logistiknavet i regionen. Projekteringen av det 312 400 kvadratmeter stora markområdet är redan igång
och de första fastighetsprojekten beräknas påbörjas innan sommaren.

Logicenters och Kilenkrysset har mångårig erfarenhet av varandra. Flera gemensamma markutvecklingsprojekt har genom åren byggt upp ett ömsesidigt förtroendekapital. Nu storsatsar aktörerna tillsammans för att utveckla en helt ny logistikpark. Marken är belägen i Håbo kommun och parken ska bli den största norr om Stockholm. Området som ska utvecklas är 312 400 kvadratmeter stort och byggnation kan uppföras på 150 000 kvadratmeter av dessa.

– Det är väldigt stort för oss att etablera en helt ny logistikpark. Området har stor potential att bli en logistisk knutpunkt framöver och tillsammans med Kilenkryssen och Håbo kommun gör vi det möjligt. Vi har goda relationer sedan tidigare och samarbetet har alltid fungerat bra. Därför ska bli spännande att utveckla området tillsammans från start. Nu planerar vi för att påbörja fastighetsutveckling på marken under andra kvartalet i år,
säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

Marken är belägen på en logistiskt strategisk plats, på adressen Håbo Lundby 2:8, strax utanför Bålsta. Med närhet till internationell flygplats, E18 och Stockholm är det ett attraktivt läge. Dessutom går stickspår från järnväg hela vägen in på markområdet, vilken kan underlätta infrastrukturen för transporter framöver.

– För Kilenkryssets del är det vid större marketableringar och förädlingar en naturlig del att arbeta med partnerskap och där har Logicenters varit en av våra absolut största partners. Vi har redan påbörjat projekteringen av marken och är fyllda med tillförsikt inför etableringen. Logistikparken kommer att utvecklas på bra mark och ha ett optimalt läge där 3,5 miljon människor finns inom en timmes resa, säger Jens Persson, CEO på Kilenkrysset.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige