Image

Locum prisas för tillgängliga lokaler

LOKALER Locum prisas för att ha gjort landstingets lokaler mer tillgängliga för människor med funktionshinder.
Publicerad den 13 Februari 2008

- Det är det nära samarbetet med länets handikapporganisationer som har gett resultat, säger Björn Ekström, teknisk direktör på Locum.

Bemötandepriset delas ut för initiativ som förbättrar bemötandet av människor med funktionshinder och ökar funktionshindrades tillgänglighet till landstingets verksamheter samt till verksamheter som delvis finansieras av landstinget.

Locum ska exempelvis till och med år 2010 åtgärda drygt 1100 enkelt avhjälpta hinder inom landstingets fastighetsbestånd. Och för att följa upp att de verkligen åtgärdas ska så kallade tillgänglighetsronder genomföras. Samtidigt utbildas Locums personal regelbundet i tillgänglighetsfrågor.

Exempel på enkelt avhjälpta hinder är dålig skyltning, svag belysning, tunga dörrar och avsaknad av ledstråk och kontrastmarkeringar. Några andra är rullstolstoaletter som saknar armstöd och ljuskontakter som är svåra att nå.

Under 2007 genomfördes en omskyltning både inomhus och utomhus på Rosenlunds sjukhus. Det fungerar som förebild när omskyltning av exempelvis Handens närsjukhus, Jakobsbergs och Sollentuna sjukhus samt Löwenströmska sjukhuset står på tur under 2008.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige