Image

Lockar med soltak och elbil

Bostäder När Paradoumo Gruppen uppför villor i Glasberga, Södertälje, satsar man på en lösning med solcellstak – och de boende får en elbil att använda i ett år.
Publicerad den 27 Februari 2018

Paradoumo Gruppen har som mål att skapa bostadsområden som är trygga och trivsamma och dessutom ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Vid Glasberga Sjöterrass i Södertälje uppförs nu den första etappen med sju unika sjövillor. Tack vare takets byggnadsintegrerade solcellslösning från Soltech, genereras el utan att kompromissa på vare sig funktion eller estetik.

Paradoumo Gruppens vd Sargon Kerimo:
- Vi har valt att rita ett hus för framtidens familj som vill leva hållbart. Solcellstaket skapar möjlighet att ta tillvara solenergi samtidigt som elkostnaderna för boendet sänks. Enligt en beräkning från vår leverantör Soltech görs en besparing på 20 procent av elkostnaderna per år för en familj bestående av fyra personer. Vi vill förstärka betydelsen av detta genom att det vid tillträdet väntar en Volkswagen E-Up elbil på den egna husuppfarten för gratis användande i ett år.

SolTech Energys vd Frederic Telander:
- Soltech ser ett ökat intresse kring estetisk solenergi och vår produkt Shing El passar perfekt för denna trend. Vi är mycket glada över denna order som är ett bra exempel på hur en kreativ förpackning av villa-solenergi-elbil kan se ut framöver. Paradoumo Gruppen ligger i framkant och vi är stolta över att vara en del i projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige