Image

Linköpingsbo flyttas fram ett år

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsexpot Linköpingsbo flyttas fram ett år, till 2017.
Publicerad den 4 Februari 2014

– I nära dialog med bolaget och olika intressenter har vi kommit fram till att det är klokt att flytta fram samhällsbyggnadsexpot till 2017. Då får Expobolaget ännu bättre förutsättningar att kunna förverkliga ett riktigt bra samhällsbyggnadsexpo, genom att fler bostäder, verksamheter och annat hinner komma på plats, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M).

Expot fortskrider med utgångspunkt från fastställd detaljplan och antaget förslag i arkitekttävlingen. Ett större antal byggherrar har slutit avtal för att börja bygga den nya stadsdelen Vallastaden, de första i augusti.

Arbetet med att förverkliga planerna på den nya stadsdelen Vallastaden pågår för fullt och första byggstart sker i höst enligt plan.

– Kommunledningskontoret kommer att ges ett tydligt uppdrag att säkerställa samordning av förvaltningar och kommunala bolag så att ingen otydlighet råder om ansvar och befogenheter. Vi kommer också att tillföra nödvändiga resurser för att säkerställa att det blir ett innovativt och intresseväckande samhällsbyggnadsexpo, säger Paul Lindvall(M).

Tanken på en flytt av datum har vuxit fram i samarbete med intressenterna.

– När vi lagt samtliga planer på varandra så ser vi att vi genom att skjuta fram expot ett år kommer kunna visa besökarna en mer komplett stadsdel. Området kommer helt enkelt vara mer moget att visa på hur ett framtida samhälle kan byggas och det känns bra att så många intressenter och byggherrar uttryckt sitt stöd för flytten, säger Linköpingsexpo AB:s ordförande Muharrem Demirok.

Socialdemokraten Kristina Edlund, som hoppade av styrelseuppdraget i expobolaget i protest, är fortsatt kritisk.

– Jag tycker att Alliansen med Muharrem Demirok i spetsen hela tiden har handlat "fem i tolv". De kalkyler och tidplaner vi sett under lång tid har visat att 2016 är väldigt snävt, säger hon till Corren.

Miljöpartiet är fortsatt kritiska till mässan, de vill ställa in den helt och hållet eftersom pengarna, enligt dem, behövs på andra håll, enligt tidningen.

Byggherrar som tecknat avtal för att börja bygga är: Stångåstaden, HSB, Omniplan, Hemgården, Hökerum Bygg, Gotec, Maria Grahn, Sefa, Myresjöhus, Bostaden och Byggfast.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige