Image
Per Olsson, ny hållbarhetschef på Link arkitektur.
Per Olsson, ny hållbarhetschef på Link arkitektur. Bild: Link

Link rekryterar Per Olsson som hållbarhetschef

Karriär Per Olsson blir ny hållbarhetschef på Link arkitektur. Han har 20 års erfarenhet från Skanska, där han har arbetat med social och ekologisk hållbarhet utifrån en tydlig affärsnytta för både projekt och kunder.
Publicerad den 16 Maj 2019

Per Olsson kommer att ansvara för såväl internt som externt hållbarhetsarbete. Med utgångspunkt i Malmö, men med hela Sverige som sin spelplan, kommer Per att axla det strategiska hållbarhetsarbetet i nära samarbete med de lokalt hållbarhetsansvariga.

– Ekologisk och social hållbarhet är kärnfrågor på de flesta företag idag, men inget av det är möjligt om inte den ekonomiska aspekten tillgodoses. Därför drivs jag av förståelsen för hur hållbarhet kan bidra till kommersiella värden för kunden och övriga intressenter. Det hoppas jag kunna vara med och utveckla vidare på Link arkitektur, säger Per Olsson.

Link arkitektur har skrivit under färdplanen för bygg- och anläggningssektorn inom Fossilfritt Sverige 2045 och just nu arbetar de med Sveriges första NollCO2-certifierade byggnad på Gotland. Företaget driver även utvecklingsprojektet Placemaking in the Nordics. Projektet består av 16 kommuner, organisationer och fastighetsutvecklare i fyra olika länder som samverkar för att skapa attraktiva platser med värde, trygghet och identitet.

– Pers gedigna erfarenhet inom hållbarhet och affärsutveckling är en viktig kombination i det fortsatta arbetet med att utveckla vårt hållbarhetserbjudande till våra kunder. Jag ser fram emot hur vi kan dra nytta av hans kompetens och lyfta hållbarhetsaspekten i våra projekt ännu mer, säger John Lydholm, vd för Link arkitektur.

Per Olsson tillträder den 27 maj med placering i Malmö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige