Image

Link Prop tecknar nytt hyresavtal med Veoneer

Uthyrning Enfastighetsbolaget Link Prop Investment har tecknat ett hyresavtal om 13 670 kvadratmeter i sin fastighet Idédebatten 3 Linköping. Uthyrningen innebär att hyresvärdet stiger med totalt 2,6 miljoner kronor fram till år 2023.
Publicerad den 29 Augusti 2018

Det nya avtalet inkluderar dels överlåtelse av ett befintligt hyresavtal om 10 150 kvadratmeter, som för närvarande innehas av Autoliv, dels ytterligare 3 520 kvadratmeter i tillkommande ytor.

Den nya hyresgästen Veoneer är en global ledare inom design, utveckling, försäljning och tillverkning av fordonssäkerhetselektronik. Hyresavtalet löper från augusti 2018 till 2023-12-31. Det ursprungliga avtalet, som nu överlåtits till den nya hyresgästen, löpte till 2020-12-31.

Under hösten investeras 8 mkr i ombyggnation av de tillkommande ytorna. Investeringen finansieras med befintlig likviditet. Hyresvärdet ökar med 1,2 mkr den 1 december 2018 i samband med att ombyggnationen färdigställs. Därefter ökar hyresvärdet successivt från 2021 med ytterligare 1,4 mkr, till en ökning om totalt 2,6 mkr, fram till 2023-12-31.

Totala hyresvärdet exklusive tillägg för det nya hyresavtalet uppgår därefter till 16 mkr av totalt 29 mkr för hela fastigheten.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi kunnat tillgodose en kunds behov av större ytor genom att överlåta och förlänga ett befintligt avtal med tre år samtidigt som vi uppnår ett högre hyresvärde, säger Mattias Rickardsson, vd för Link Prop Investment.

De tillkommande ytorna har bland annat möjliggjorts genom att hyresgästen Ericsson i förtid frånträder 2 824 kvm tomställda lokaler med en ursprunglig option om frånträde 2022-09-30. Uthyrningsgraden är oförändrad 100 procent.

Link Prop Investment AB är ett svenskt fastighetsbolag som indirekt äger, förvaltar och hyr ut fastigheten Linköping Idédebatten 3 i Mjärdevi Science Park i Linköping. Fastigheten är belägen i teknikföretagsområdet Mjärdevi Science Park, direkt intill Linköpings universitet och drygt fem kilometer sydväst om centrala Linköping. Link Prop Investment AB:s aktier är noterade på Nasdaq First North.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige