Image
Fabian Sjöblom rekryteras som gruppchef på LINK Arkitektur.
Fabian Sjöblom rekryteras som gruppchef på LINK Arkitektur. Bild: Malin Nerby

LINK Arkitektur rekryterar Fabian Sjöblom som ny gruppchef

Karriär Fabian Sjöblom har 18 års erfarenhet av arkitektyrket och kommer närmast från White Arkitekter.
Publicerad den 11 November 2022

På LINK Arkitektur har Fabian tillträtt sin roll som gruppchef och arbetar samtidigt aktivt i projekt. Han genomförde sin arkitektutbildning i Skottland och har 18 års erfarenhet från branschen, framför allt av kontors- och transformationsprojekt samt ombyggnader i centrala Stockholm.

– Med Fabian får vi en erfaren gruppchef med stort intresse av att leda och utveckla medarbetare. Dessutom stärker vi oss inom såväl kontor som transformationsprojekt, någonting som ligger helt i linje med vår strategi och vårt hållbarhetsfokus, säger regionchef Linda Santesson.

Fabian drivs av att leda både projekt och grupper. Han trivs med att stötta och utveckla andra, att skapa en förståelse inom olika gruppkonstellationer och få människor att arbeta åt samma håll. Med kommunikation som medel är hans ambition att få människor att prestera på toppen av sin förmåga. På LINK kommer han att leda en grupp kompetenta arkitekter och ingenjörer som arbetar brett med alltifrån kontor och bostäder till sjukhus och skolor. Den gemensamma nämnaren är höga ambitioner för såväl gestaltning som hållbarhet.

– LINK Arkitektur har fördelen av att vara ett mellanstort företag där den familjära känslan kombineras med ett stort nätverk av skickliga specialister och generalister. Jag ser både fram emot att leda gruppen och att behålla ett stadigt fotfäste i projektarbetet, berättar Fabian Sjöblom.

Inom företaget finns en gedigen erfarenhet inom projekt i alla skalor, från stadsutveckling till produktutveckling. Transformationsprojektet Spritfabriken i Eslöv har väckt mycket uppmärksamhet, med ambitioner som sträcker sig långt mycket längre än bevarandekraven. Ett annat projekt som är värt att nämna är det egna huvudkontoret, som inreddes med 98 procent återbruk. Även för kontorsprojektet Portalen, den nya entrén till Södra Värtan i Stockholm, hålls såväl den ekologiska som sociala hållbarhetsfanan högt.

Fabian tillträdde sin tjänst som gruppchef och arkitekt den 23:e september.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige