Image

Lilium och Peritas i gemensamt 300-miljoners förvärv

Transaktioner Fastighetsaktiebolaget Lilium köper tillsammans med Peritas Invest, genom det gemensamt ägda bolaget Perium, sammanlagt 39 handelsfastigheter, belägna från Karlstad i söder till Kiruna i norr. Säljare är Hemfosa och köpeskillingen uppgår till 300 miljoner kronor.
Publicerad den 3 April 2012

Fastighetsbeståndet har en uthyrningsbar area om drygt 90 000 kvadratmeter vari Granngården och Däckia är huvudsakliga hyresgäster.

Det nybildade bolaget Perium ägs till hälften vardera av Lilium och Peritas. Bolagets huvudkontor kommer vara i Sundsvall, Esplanaden 23.
- Såväl Lilium som Peritas har under en längre period sökt komplettera sina nuvarande CBD-fastighetsinnehav med ett högavkastande bestånd. Genom det gemensamägda Periumbolaget har detta nu i en första affär med Hemfosa kunnat förverkligas. Vi är mycket nöjda med affären samt med att ha kunnat inleda ett affärssamarbete med Hemfosa, säger Peter Gotthardsson och Manne Boström, styrelseordföranden i Lilium respektive Peritas.

- Vi mycket nöjda med att kunna omsätta en del av vår portfölj till Perium och ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Lars Thagesson transaktionschef på Hemfosa



Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige