Image

Lidas ser likheter mellan hockeyn och fastighetsbranschen

Event Världens bästa hockeyback har gett sig in i fastighetsbranschen. - Jag har länge varit intresserad, men kanske inte så kunnig, sade Nicklas Lidström på Fastighetsmarknadsdagen.
Publicerad den 19 November 2014
Nicklas Lidström, som har gett sig in i fastighetsbranschen, tyckte det var intressant att lyssna till alla talare på Fastighetsmarknadsdagen. Bild: Niclas Liedberg
Nicklas Lidström, som har gett sig in i fastighetsbranschen, tyckte det var intressant att lyssna till alla talare på Fastighetsmarknadsdagen.

Hockeystjärnan intervjuades av moderator Alexandra Pascalidou. Nicklas Lidström har vunnit allt en hockeyspelare kan drömma om; Stanley Cup, VM och OS. För två år sedan lämnade han och familjen Detroit efter 21 år i den amerikanska staden.
– Vi ville att våra barn skulle få svenska värderingar så vi flyttade hem till Västerås.

En viss tomhet och saknad av kickar upplevde han efter karriären. Och inte minst saknaden av ett lag.
– Det var kanske därför jag halkade in i fastighetsbranschen. Ett företag fungerar också som ett lag. Det jag gillar är att man själv kan vara med och påverka, till skillnad från när det gäller värdepapper. Man kan ta på fastigheter.

Nicklas Lidström är nu delägare i Industrihus i Västerås.
– Vi vill växa och bli större i Västerås. Vi håller just nu på och utvecklar en fastighet i staden.

Nicklas Lidström jobbar även som scout åt Detroit. På frågan vilket hockeyögonblick som han värdesätter mest, svarade han VM-gulden 1991.
– Då spelade jag med mina idoler, Bengt-Åke Gustafsson, Håkan Loob, Näslund. Men även mitt första Stanley Cup med Detroit 1997 var stort.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så har Pandox ställt om till följd av coronakrisen

Bolag Hotellfastighetsjätten har lagt om strategin, ändrat sitt sätt att arbeta och fått upp ögonen för nya typer av hotell. Bolagets vd, Anders Nissen, berättar om det tuffa året, vad som är viktigast för bolaget framöver och vilka destinationer han tror är de nya vinnarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY