Image

Lerstenen satsar i Umeå

Bygg/Arkitektur Lerstenen storsatsar i Umeå. Våren 2015 ska 183 nya hyresrätter stå klara och ytterligare cirka 130 är planerade för 2017. Dessutom är planen klar för en helt ny byggnad på Umestan, som innebär cirka 8 000 kvadratmeter nya företagslokaler.
Publicerad den 2 December 2013
Lerstenen satsar på hyresrätter och verksamhetslokaler i Umeå. Bild: Lerstenen
Lerstenen satsar på hyresrätter och verksamhetslokaler i Umeå.

Investeringen, beräknad till 250 miljoner kronor, i projekten görs av Lerstenen Invest AB där Kent och Peter Forsbergs bolag Forspro AB är delägare, tillsammans med Nickback 1 AB, som ägs av Anders Bäckström (far till NHL-proffset Nicklas Bäckström).

Nu står det klart att Lerstenen får bygglov för 183 nya hyresrätter i Umeå. För att möta den stora bostadsbristen påbörjar Lerstenen byggnationen direkt och beräknar att lägenheterna kommer att stå klara våren 2015.

Det rör sig om 119 centrumnära lägenheter på Sandåkern och 64 lägenheter på Tomtebo precis vid Nydalasjöns södra spets.

- Det är otroligt kul att kunna starta dessa byggnationer nu. Umeå behöver fler hyresrätter och Lerstenen vill vara en del av utvecklingen av Umeå,
säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

Som nästa led i satsningen på hyresrätter i Umeå har Lerstenen köpt ytterligare två tomter i Umeå. I dag ligger det på tomterna en bondgård i dåligt skick, där Lerstenen planerar att istället bygga cirka 130 nya hyreslägenheter.

- Intresset för den här marken var väldigt stort. Det krävdes en mycket offensiv och långsiktig syn på investeringen från oss för att vinna budgivningen. Nu har vi tagit fram ett nytt förslag på detaljplan som innebär att vi kan ha cirka 130 nya hyresrätter färdiga på marken under 2017.

Processerna för att komma hela vägen fram till byggnation är väldigt komplicerade men vi tror så mycket på Umeå i framtiden att vi fattat beslut att göra investeringen,
säger Lars Sällström.

Lerstenen satsar hårt på nya lokaler även för Umeås företag. Efter att i fjol ha tagit över Umestans företagspark har Lerstenen nu färdigställt en plan för en helt ny byggnad på området, som innebär ytterligare cirka 8 000 kvadratmeter precis vid gamla E 4.

Byggnaden ritas av Wingårdhs.

- Hela det visuella intrycket av området blir något nytt. Genom placeringen nära kasernhuset skapar vi ett spännande möte mellan nytt och gammalt, säger Lars Sällström.

Lerstenen beräknar att huset står klart för inflyttning kring årsskiftet 2015/2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige