Image
Bild: Leny Fastigheter

Leny Fastigheter premiärköper i Ystad

Transaktioner Sjöbo-bolaget Leny Fastigheter har köpt sin första fastighet i Ystad. Det handlar om kvarteret Emil 4 om totalt 3 895 kvadratmeter.
Publicerad den 29 November 2012
Bild: Leny Fastigheter
Kvarteret Emil 4. Bild: Leny Fastigheter. Bild: Leny Fastigheter
Kvarteret Emil 4. Bild: Leny Fastigheter.

Leny Fastigheter som etablerades i Sjöbo 1965, byggde kvarteret Lärkan i Sjöbo som sin första fastighet. Året därpå, 1966, byggdes den första fastigheten i Hörby på Råbygatan. I början av åttiotalet tog bolaget bland annat över Centrumhuset i Skurup från Yngve Nyström. Nu 2012 är det dags att etablera sig på en fjärde ort –Ystad.

Fastigheten, kvarteret Emil 4, består av före detta Tullhuset och Magasinet i korsningen Hamngatan och Spanienfararegatan. Bottenvåningen inrymmer åtta lokaler på totalt 1 146 kvadratmeter och våning 2-4 av 31 lägenheter om totalt 2 749 kvadratmeter.
Förvärvet görs som ett bolagsköp av Valldammen Fastighets AB, som troligtvis kommer att behållas som ett separat bolag ett par år, innan det fusioneras ihop med Leny.
Magasinet är byggt 1852 och Tullhuset 1889, båda byggnaderna totalrenoverades och inreddes till nya lägenheter 1988.
- Vi är öppna för flera förvärv i Ystad, säger Tobias Persson, vd på Leny Fastigheter AB.
Leny tillträder bolaget 14/12.

Bakgrunden till förvärvet är en sedan tidigare beslutad expansiv strategi att bolaget skall etablera sig på en fjärde större ort. Målsättningen har varit att finna en central fastighet till huvuddelen bestående av bostäder.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige