Image

Leimdörfer: Priserna kommer att stiga

Sverige Enligt en undersökning vill svenska fastighetsägare köpa för 90 miljarder kronor, men bara sälja för 50 miljarder kronor. Det innebär att priserna kommer att stiga, menar Leimdörfer.
Publicerad den 21 Februari 2011
Sven Dahlin. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Sven Dahlin. Foto: Nicklas Tollesson.

Leimdörfer har gett undersökningsföretaget Synovate i uppdrag att göra en undersökning där ägare av fastigheter till ett värde om 780 miljarder kronor ger sin syn på fastighetsaffärerna 2011.

Resultatet av undersökningen är att två av tre fastighetsägare vill köpa mer än man vill sälja i år.

- Den enkla tolkningen är att priserna kommer att pressas uppåt eftersom det finns fler köpare än säljare. Det visar på ett fortsatt starkt intresse för att investera i fastigheter, och en optimism om marknaden, säger Leimdörfers vd Sven Dahlin till Dagens Industri.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stjärnkrögaren: Så kan restaurangstaden Göteborg blomstra ännu mer

Lokalmarknadsdagen Stjärnkrögaren Stefan Karlsson driver fem restauranger i Göteborg och är väl insatt i stadens växande restaurangliv. Under Lokalmarknadsdagen gav han sin syn på hur staden utvecklats på den kulinariska scenen, vilka koncept som fungerar och hur samarbetet med fastighetsägarna kan utvecklas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY