Image

Lantmännen byter med Kristianstads kommun

Transaktioner Lantmännen Fastigheter köper en fastighet av Kristianstads kommun och säljer samtidigt tre fastigheter till kommunen.
Publicerad den 2 September 2014
Annons
Image

Lantmännen köper Yllan, med kontors-, mäss- och konferensutrymmen, på Söder i Kristianstad.

Den gamla yllefabriken på Söder i Kristianstad invigdes i år 1900 och beskrevs då som Skandinaviens största fabrik i sitt slag. Kristianstads kommun köpte fastigheten 1959 och har hyrt ut lokalerna till olika företag. På 1990-talet fick Yllan sin nuvarande profil och blev utöver företagshotell ett mäss- och konferenscenter.

Lantmännen säljer tre fastigheter till kommunen:
# Kronfågels slakteri byggdes på 1960-talet och hade som mest nära 400 anställda i början av 2000-talet. Därefter krympte verksamheten efterhand, tills Kronfågel 2009 beslutade att flytta all kycklingslakt till Valla. Slakteriet i Kristianstad stängdes i oktober 2011.

# Fastigheten Bastionen 1 utgörs av de gamla magasinsbyggnaderna med veckade tak, strax norr om vattentornet. De byggdes på 1930-talet som lager med koppling till järnvägen.

# Ännu en bit längre norrut ligger Ravelinen 1, som i dag är en parkeringsplats men tidigare rymde stora silobyggnader för spannmål.

– Skåne och Kristianstad är en intressant fastighetsmarknad för oss. Vi ser Yllan som ett mycket attraktivt förvaltningsobjekt som fyller en viktig funktion i Kristianstad, vår ambition är att fortsätta förvalta fastigheten med inriktningen kontor, mäss- och konferensverksamhet. Vi har inga planer på radikala förändringar men kommer att göra en del hyresgästanpassningar, säger Mikael Nicander, vd för Lantmännen Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige