Image

Länsförsäkringar Stockholm flyttar från nya Solna Gate

KONTOR Fastighetsfonden Mengus Stockholm AB har slutfört förädlingen av fastigheten Solna Gate och enats med Länsförsäkringar Stockholm om en successiv utflyttning ur fastigheten.
Publicerad den 24 September 2008

Mengus har nyligen slutfört en genomgripande förädling av Solna Gate och skapat en kontorsbyggnad anpassad för ett flertal företag. Hjärtat i Solna Gate är den överbyggda innegården, med husgemensam reception, espressobar och andra mötesplatser i anslutning till fastighetens konferensanläggning och restaurang.

Efter ett lyckosamt uthyrningsarbete har Mengus tecknat nya hyresavtal med bland annat Det Norske Veritas, Gilead Sciences, Axfood, Covidien samt Summit och sedan oktober 2007 har det inte funnits några tillgängliga kontorslokaler i fastigheten. Mengus har enats med Länsförsäkringar Stockholm om en successiv utflyttning ur Solna Gate, vilket innebär att bolaget under 2010 kommer att flytta huvuddelen av sin verksamhet till Tegeluddsvägen på Gärdet.

- Länsförsäkringars beslut öppnar för att, tidigare än vad som annars skulle ha varit möjligt, erbjuda kontorslokaler i Solna Gate till ytterligare företag, säger Hansi Danroth, uthyrningsansvarig på Mengus. Mengus strategi är att förvärva illikvida fastigheter med en rabatt, för att sedan omvandla dessa till attraktiva investeringsobjekt som kan avyttras till full prissättning. En hörnsten i den värdeskapande strategin är att för varje fastighet åstadkomma säkra kassaflöden genom långa hyresavtal med många hyresgäster, fortsätter Danroth.

- Det är Länsförsäkringar Stockholms huvudkontor som flyttar, säger Hans Benndorf, verkställande direktör på Länsförsäkringar Stockholm. Vi uppskattar att utflyttningen kan ske successivt över tiden och att Länsförsäkringar Stockholm kan finnas kvar med viss verksamhet i Solna Gate även efter 2010.

Länsförsäkringar Stockholm lämnar totalt cirka 32 procent av uthyrbar area i Solna Gate.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige