Image

Länsförsäkringar Liv säljer för två miljarder

TRANSAKTIONER Länsförsäkringar Liv har sålt sin andel, uppgående till 49,9 procent, av Kista Galleria. Köpare är Vital Forsikring ASA som sedan 2005 ägt 50,1 procent av gallerian. Köpeskillingen uppgår till drygt två miljarder kronor.
Publicerad den 11 Oktober 2010

Tillträdet är beräknat till 31 oktober. Affären är villkorad av Konkurrensverkets godkännande.

- Länsförsäkringar Liv har varit med och utvecklat handelsplatsen sedan 1985 och Kista Galleria har under alla år genom sin stabila utveckling levererat bra resultat både till ägare och hyresgäster. Den goda värdeutvecklingen som Kista Galleria haft har inneburit att fastigheten fått för stor vikt i Länsförsäkringar Livs fastighetsportfölj och därför har vi nu avyttrat vårt innehav i Kista Galleria. Vi ändrar dock inte vår placeringsinriktning utan vi kommer att fortsätta att investera i kontor och handel i Stockholm, säger Jakob Carlsson, finanschef på Länsförsäkringar Liv.

- Kista har haft god utveckling i många år, och då speciellt sedan köpcentrumet blev utbyggt förra året. Vital ser en stor potential för en fortsatt positiv utveckling för Kista Galleria. Vi vill fortsätta att utveckla fastigheten och har en stark tro på att vi kan utveckla både marknadspositionen och fastighetsvärdet ytterligare, säger Tom Rathke, vd på Vital Forsikring.

Köpeskillingen är baserad på ett fastighetsvärde väl överstigande fyra miljarder kronor.

Catella Corporate Finance har varit rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige