Image

Lanserar fond för nya osålda bostadsrätter

Bolag Efter godkännande från Finansinspektionen lanserar Nordic Property Investment nu NPI Residential Fund 1. Idén bakom fonden är att förvärva kluster av nyproducerade, osålda bostadsrätter och hyra ut dem långsiktigt för att sälja av när marknaden återhämtat sig.
Publicerad den 16 Februari 2018

NPI Residential Fund 1 har även som avsikt att förvärva hela nyproduktionsprojekt som är i behov av kapital för att kunna slutföras.

NPI Residental Fund 1, som är den första i sitt slag i Sverige, inriktar sig mot bostadssektorn där grundarna i dagsläget ser extremt förmånliga investeringsmöjligheter. Bakgrunden är att Nordic Property Investment ser att antalet nyproducerade bostadsrätter, framför allt inom mellan- till premiumsegmentet, beräknas överstiga marknadens efterfrågan under en tid framöver.

- Vår bedömning är att det kommer att uppstå ett behov av nytt kapital i nyproduktionssektorn. Många mindre och medelstora bostadsutvecklare arbetar med relativt liten likviditet och ett känsligt kassaflöde. I en marknad som i princip står still skapar vi som oberoende fastighetsrådgivare, med väl utbyggda nätverk och ett starkt kapital, en möjlighet att investera i den vikande fastighetsmarknaden, säger Jesper Roslund, vd för Nordic Property Investment Funds.

Investeringsobjekten väljs från affärsflödet i Nordic Property Investments ordinarie verksamhet inom transaktion och finansiering, samt via aktiv extern prospektering och genom samarbete med utvalda bostadsutvecklare.

- Varje enskilt projekt kommer att screenas noggrant och värderas utifrån pris, läge, potential och risk, säger Roslund.

Nordic Property Investment kommer i samarbete med partners med utpräglad fastighetsprojektkompetens att anpassa pågående nyproduktionsprojekt efter rådande marknadsförhållanden. Det kan exempelvis handla om att omvandla en viss del bostadsrätter till hyresrätter för långsiktig uthyrning som på sikt säljs av när marknaden vänt.

FAKTA/ NPI Residential Fund 1
NPI Residential Fund 1 är en s.k. ”closed end” och onoterad fond som riktar sig till professionella investerare. För att investera krävs att man är en institution eller juridisk person med erfarenhet och ett investeringsbart kapital om minst 5 mkr. Fonden har en löptid på 5 år med möjlighet till förlängning ytterligare 2 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige