Image

Långvarigt energiengagemang belönas

Event Swecos Stora Energipriset 2012 går till Eksta Bostads AB i Kungsbacka.
Publicerad den 28 November 2012

Juryn uppmärksammar Eksta för dess långvariga, målmedvetna arbete med att föra in förnybar energi och att bygga energieffektiva bostäder. Solenergi ihop med annan förnybar energi täcker i dag upp till 40 procent av energibehovet i Ekstas bostäder. I det pågående bostadsprojektet Vallda Heberg blir energianvändningen bara en tredjedel av de nybyggnadskrav som ställs i dag.

– Det är särskilt imponerande att Eksta Bostads AB under så lång tid har kunnat upprätthålla sin branschledande ställning inom förnybar energi i bostadsbranschen. I dag när såväl ekonomi som hållbarhetsaspekter talar för energieffektivitet och solenergi är Eksta ett föredöme för många, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Stora Energipriset delades ut vid Swecos inspirationsdag på Kulturhuset i Stockholm i går. Samtidigt tilldelades Mia Pantzar, som läst miljövetarprogrammet vid Lunds Universitet, Swecos Studentpris 2012. I sitt examensarbete Sustainable Urban Mobility visar hon hur smarta telefoner kan bidra till ökat miljömedvetet resande i städer, bland annat med hjälp av appar som underlättar för människor att välja klimatsmarta och bekväma alternativ.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om de storslagna exploateringsplanerna i centrala Göteborg

Bygg/Arkitektur Om exploateringen av det så kallade evenemangsstråket i centrala Göteborg maximeras i alla led kan mer än 1,1 miljoner kvadratmeter kontor, bostäder och upplevelsecentrum komma att breda ut sig mellan Svenska Mässan och Ullevi. Fastighetssverige berättar mer om de hissnande planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY