Image

Kvalitena köper av Galjaden

Transaktioner Kvalitena köper tre industrifastigheter, i Malmö, Klippan och Halmstad, av Galjaden.
Publicerad den 4 Juli 2017
Annons
Image
Knut Pousette. Bild: Kvalitena
Knut Pousette.

Det gäller fastigheterna Landningsbanan 6 i Malmö, Brohällan 11 i Klippan och Halmstad 10:39 i Halmstad. Fastigheterna omfattar 15 524 kvadratmeter och 42 584 kvadratmeter mark. Fastigheterna är uthyrda med långa avtalstider och stabila hyresgäster. Största hyresgästen är Dahlkoncernen.

- Vi är glada över att ha förvärvat tre kvalitetsfastigheter med långa kassaflöden och unika lokala lägen i respektive ort. För Kvalitena är detta ytterligare ett steg att stärka vår portfölj med industrifastigheter, säger Knut Pousette, vd för Kvalitena.

Kvalitena äger sedan tidigare ett antal industrifastigheter utanför Stockholm och planerar att fortsätta expansionen inom detta segment under de kommande åren.

- Det är inte ofta vi säljer och det är alltid lite tråkigt att sälja fastigheter man har en tydlig relation till, men nu lämnar vi över stafettpinnen till Kvalitena för att göra oss redo för nya projekt och nya utmaningar. Det har varit fantastiskt roligt att tillsammans med hyresgästerna skapa lokaler som är optimerade för deras respektive verksamhet, säger Galjadens vd Martin Hansson.

Rådgivare till säljaren har varit Catella Corporate Finance, och Hamilton Advokatbyrå, försäljningen sker genom bolagsaffär.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden allt närmare påbyggnad – mitt i city

Bygg/Arkitektur Bolaget siktar på att höja cityfastigheten Orgelpipan 7 med flera våningar för bland annat kontor och handel. Fastighetssverige berättar mer om planen som är nära antagande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige