Image

Kuylenstierna siktar på att köpa ut delar av DK

BOLAG Joachim Kuylenstierna vill köpa Gotlandsdelen av DK Properties. Men styrelseordförande Lars Diös vill inte bekräfta att affären är på gång.
Publicerad den 20 April 2009

Sedan Joachim Kuylenstierna fick avgå från vd-tjänsten på DK Properties i vintras har företagets satsning på KA3-området i Fårsösund och Bungenäs varit ifrågasatt, skriver Gotlands Tidningar.

- De har varit förbannade på mig för att jag satsat på Gotland, säger han till Gotlands Tidningar.

Enligt Kuylenstierna har hans ägande i bolaget ökat tilll 44 procent, vilket gör honom till störste ägare. Han sitter också kvar i styrelsen.

Men de två andra ägarna - Lars Diös och Andrew Chrichton - har majoritet och Joachim Kuylenstierna - som haft störst personligt intresse av satsningen på norra Gotland - har för närvarande ingen operativ roll i företaget.

- Men nu ska jag köpa loss Gotlandsdelen. Det är bara teknikaliteter som återstår och det ska ske före sommaren, säger Joachim Kuylenstierna.

- Jag kommer att fortsätta planen där jag avslutade. Skillnaden är jag inte har samma finansiella muskler som tidigare.

- På KA3-området ska ett callcenter flytta in, med två anställda till att börja med. Och det är en stor grej på gång när det gäller film, med 18 arbetstillfällen. Mer än så kan jag inte säga just nu.

Kuylenstierna äger sedan tidigare tre fastigheter i Visby, som ska läggas samman med fastigheterna i norr i ett gotländskt bolag.

DK Properties styrelseordförande Lars Diös vill inte bekräfta Joachim Kuylenstiernas uppgifter angående fastigheterna i Fårösund och på Bungenäs.

- Det finns inget beslut. En möjlighet är att vi säljer Gotlandsdelen, en annan möjlighet är att vi behåller den, säger Lars Diös till Gotlands Tidningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige