Image

Kunskapsporten köper Skurups Folkhögskola

Transaktioner Kunskapsporten förvärvar fastigheterna på Skurups Folkhögskola och hyr ut dem till skolan. Totalt omfattar köpet ett campus på mer än 4 hektar med undervisnings- och boendelokaler i 15 byggnader på totalt cirka 9 000 kvadratmeter.
Publicerad den 8 April 2016

Kunskapsporten kommer också att bygga nya elevhem och investera i utvecklingen av skolan.

Skurups folkhögskola har en snart 130-årig historia. På skolan, som är politiskt och religiöst obunden, bedrivs en mängd utbildningar med främst journalistik, film, musik och skrivande som profilområden.

- Detta är ett av Kunskapsportens mest spännande förvärv under vår korta historia. Vi stärker påtagligt vår position som samhällsbyggare i utbildningssektorn. Skurups Folkhögskola är väletablerad och spännande, vi ser fram emot ett tätt samarbete. Vår ambition att skapa lärande och kreativa miljöer passar perfekt med skolans inriktning, säger Joakim Ollén, vd och grundare av Kunskapsporten.

– Vi kommer att utveckla de befintliga byggnaderna och skapa nya – allt i syfte att ge skolan optimala förutsättningar för en positiv utveckling för skolan, säger Joakim Ollén.

Kunskapsporten ägs av Erik Selin (90 procent) och Joakim Ollén (10 procent).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige