Image

Kunskapsporten köper fem fastigheter i Skåne

Transaktioner Det Malmöbaserade samhällsbyggarbolaget Kunskapsporten expanderar genom köp av fem fastigheter i Malmö, Svedala och Simrishamn. Värdet i affären uppgår till cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 29 April 2015

Det är genom att köpa de fastighetsbolag som utgjort Matell-fastigheter som Kunskapsporten befäster sin position i Skåne.

- Detta är ett av Kunskapsportens största förvärv hittills. Vi ökar vårt innehav i Malmö och breddar vår verksamhet till två ytterligare kommuner i Skåne, Svedala och Simrishamn. Vi finns nu representerade i sju skånska kommuner och planerar för fortsatt expansion. Med polishuset i Simrishamn och vårt badhusbygge i Ängelholm markerar vi fortsatt satsning på samhällsfastigheter. Men också genom logistikfastigheterna i Svedala vill vi bidra till utvecklingen av kommunala strukturer och näringsverksamhet i de kommuner där vi finns. Vårt nyförvärv i Malmö, Torsten 11, är en av Malmös vackraste byggnader som vi ser fram emot att fortsatt utveckla, säger Joakim Ollén, vd i Kunskapsporten.

Genom affären ökar Kunskapsporten sin uthyrningsbara areal med drygt
12 000 kvadratmeter och värdet på sin fastighetsportfölj med drygt 100 miljoner kronor.

- Vår ambition är att genom nybyggnad och förvärv kunna bidra med kreativa miljöer för utbildning, friskvård, äldreboende och företagande. På så sätt vill vi vara en del av samhällsbyggandet och aktivt bidra till en positiv utveckling i de kommuner där vi är verksamma, konstaterar Joakim Ollén.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige