Image

Kungsledens räntekostnad 6,7 procent

Bolag Kungsledens räntekostnad har i snitt ökat till 6,7 procent efter stora refinansieringar i början av året. Det sade vd Thomas Erséus på bolagets kapitalmarknadsdag i går.
Publicerad den 24 Maj 2012

Mycket av den högre räntekostnaden är dock redan tagen via marknadsvärderingen av bolagets derivat, skriver nyhetsbyrån Direkt.

- I och med att vi marknadsvärderar våra räntederivat har vi egentligen redan tagit vår högre snittränta över resultaträkningen eftersom undervärdet i derivatportföljen sjunker över tid och motverkar den högre räntekostnaden. Det enda som påverkas negativt är det utdelningsgrundande resultatet, sade Thomas Erséus, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Kungsledens refinansieringsbehov uppgår till tolv procent av portföljen för de närmaste tolv månaderna.

Kungsleden berättade också om effekterna av nya bankregleringar.

- Ett tydligt exempel är att det leder till kortare kreditavtal och just att kredittiderna har gått ned är vad Kungsleden gillar minst av förändringarna, sa finanschef Johan Risberg, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

- Den reella kredittiden har halverats. Historiskt har man jobbat med krediter med en löptid på fem-sju år. Det är den största förändringen. Det är inte heller jättepopulärt i banksektorn med rullande krediter och kreditlöften. Det är också betydligt svårare att sy ihop större krediter och det är betydligt lägre konkurrens på bankmarknaden. Möjligen finns någon tysk aktör i dag och nordiska kreditinstitut, sade Risberg.

Enligt presentationen ligger belåningsgraderna i dag på 60-65 procent och bankernas marginaler för lån till kommersiella fastigheter är 1,75-2,5 procent. Uppläggningskostnaderna har ökat till 0,1-0,5 procent och löptiderna minskat till tre-fem år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige