Image

Kungsleden utsett till börsens mest jämställda bolag

Bolag Kungsleden har utsetts till vinnare av Allbrights jämställdhetspris. Stiftelsen Allbright delar årligen ut ett pris till det börsnoterade bolag som gått i bräschen för jämställdhet under det gångna året.
Publicerad den 16 November 2016
Biljana Pehrsson tar emot AllBrights jämställdhetspris. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson tar emot AllBrights jämställdhetspris.

– Jag är mycket glad över priset som blir ytterligare ett bevis på att vi har gjort vår hemläxa inom jämställdhet. Vi är jämställda på alla nivåer i bolaget och jag är övertygad om att mångfalden bidrar på ett positivt sätt till Kungsledens utveckling, säger vd Biljana Pehrsson.

Alla börsnoterade bolag som har en jämn könsfördelning i ledningsgruppen var nominerade till priset och fick därmed chansen att besvara en enkät om hur jämställdhetsfrågor hanteras, bedrivs och efterlevs i företaget. Enkäten gick både till vd och till medarbetare. Bland Kungsledens anställda svarade hela 94 procent på enkäten. Många hade också lämnat långa frisvar och samstämmigheten i svaren var stor. En jury bedömde de inlämnade enkätsvaren och utsåg Kungsleden till bästa börsbolag inom jämställdhet.

– Det är oerhört glädjande att så många medarbetare har svarat på enkäten. Det visar på ett stort engagemang och ligger helt i linje med våra värderingar professionalism, omtanke och glädje, säger Biljana Pehrsson.

Priset delades ut under AllBrightdagen där experter från näringslivet, akademin och politiken djupdyker i hur fördomar sätter käppar i hjulet för meritokrati.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige