Image
Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås.
Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås. Bild: Kungsleden

Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås

Uthyrning Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås. Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.
Publicerad den 8 Juli 2021

– Det är otroligt roligt att ABB och NKT gör satsningar för att utöka produktionen i fastigheten och att vi som fastighetsägare kan vara med och stötta hyresgästernas verksamheter. Dessutom skapas nya arbetstillfällen vilket är positivt för Alingsås", säger Ulrica Sjöswärd, Regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

Kungsleden har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om 8 019 kvadratmeter med ABB med en total årshyra på 12,6 miljoner kronor. I samband med det kommer Kungsleden att bygga en ny lagerhall om cirka 540 kvadratmeter.

NKT som är ledande leverantör av kablar till energibranschen har tidigare hyrt i andrahand av ABB men skriver nu ett 10-årigt hyresavtal om 10 738 kvadratmeter med en total årshyra på cirka 14 miljoner kronor. Till följd av avtalet bygger Kungsleden en ny logistikhall om cirka 1 200 kvadratmeter för att möta NKT:s behov.

Fastigheten Bulten 1 är belägen i industriområdet Sävelund i östra Alingsås, cirka fyra mil från Göteborg. Anläggningen uppfördes 1990 och rymmer förutom ABB och NKT:s verksamheter även en restaurang. Fastigheten är fullt uthyrd.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige