Image

Kungsleden tecknar långt hyresavtal med hotell i Kista

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med hotelloperatören Kista Hotel Apartments för ett lägenhetshotell i fastigheten Holar 1 i Kista. Uthyrningen omfattar hela fastigheten med en total yta om 6 000 kvadratmeter.
Publicerad den 28 April 2016
Kungsleden hyr ut 6 000 kvadratmeter till Kista Hotel Apartments i Kista. Bild: Kungsleden
Kungsleden hyr ut 6 000 kvadratmeter till Kista Hotel Apartments i Kista.

Invigning beräknas till våren 2018. Genom denna uthyrning sjunker Kungsledens totala vakansgrad i Kista City med 4,2 procent till 11,8 procent.

Kungsleden AB har kommit överens med hotelloperatören Kista Hotel Apartments om ett 20-årigt hyresavtal för ett nytt och modernt lägenhetshotell i Kista City med cirka 167 rum. Avtalet gäller 6 000 kvadratmeter i fastigheten Holar 1 som även uppgraderas och miljöcertifieras till Leed Silver.

Fastigheten, som ligger på Skalholtsgatan 2 i Kista, är idag en omodern kontorsfastighet med stor vakans som ska byggas om och moderniseras till ett lägenhetshotell. Befintliga hyresgäster har till största del flyttats till andra fastigheter inom Kungsledens Kista-bestånd vilket innebär att Kungsledens uthyrningsgrad ökar till 88,2 procent. Den totala investeringen beräknas till 130 miljoner kronor.

– Vi har under lång tid tittat på hur Holar 1 kan utnyttjas på bästa sätt för både hyresgäster och oss som fastighetsägare. Företagen i Kista behöver flexibla bostadslösningar samtidigt som Holar 1 har ett läge nära grönområden i en lugnare del av Kista som passar utmärkt för boende. Därför känns det nu oerhört roligt att få samarbeta med Kista Hotel Apartments i utvecklingen av Holar 1 till ett lägenhetshotell av yttersta kvalitet och med ett spännande koncept, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

Kista är en av Stockholms största kontorsmarknader med cirka 900 000 kvadratmeter kontor och köpcentrum som samlar en stor andel multinationella företag tack vare det strategiska läget nära Arlanda och Bromma flygplatser, närheten till centrala Stockholm, samt områdets erkänt höga kvalitet inom innovation och ICT. Behovet av ett flexibelt boende för inresande medarbetare och konsulter är stort.

– Med vår erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen samt vårt arbete med systerhotellet Slagsta Gate Hotell ser vi stora möjligheter i att utveckla fastigheten Holar 1. Kungsleden har en vision och ett koncepttänk som stämmer väl överens med vårt vilket gör att vi snabbt kan få en spännande och modern produkt på plats i Kista City. Hotellet kommer att fungera som ett andra hem för de som antingen veckopendlar eller reser från andra länder på korttidskontrakt, säger Anders Olofsson, delägare och ordförande på Kista Hotel Apartments.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige